Friends of music  
 
 
Γιώργος Καζαντζής
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
 

 

Πρίγκηπες από καρδιάς

Γιώργος Καζαντζής

Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζει να μένει και να εργάζεται.
Η δημιουργική του ανησυχία εκφράζεται καταρχήν με τραγούδια ενώ αργότερα προχωρεί και στην σύνθεση ορχηστρικών κομματιών για μικρά και μεγάλα σύνολα ορχήστρας. Από το Μάρτιο του 1999 διατελεί καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.
Σπουδές: Κλασική κιθάρα, πιάνο, θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, οργανολογία, ενορχήστρωση), δίπλα στο μαέστρο Θεόδωρο Μιμίκο.
Από το 1995 έχει ιδρύσει και διατηρεί το studio «Polytropon» στην Καλαμαριά, το οποίο παίζει πλέον πρωτεύοντα ρόλο στα μουσικά δρώμενα.

 

Προσωπική ιστοσελίδα: www.kazantzis.gr

Myspace ιστοσελίδα: https://myspace.com/yorgoskazantzis

Studio Polytropon: www.polytropon.gr

Περισσότερα videos στο youtube...

Δισκογραφία:

1986: "Ήτανε μια στιγμή" τραγούδι: Κώστας Πρατσινάκης
1989: "Ταξίδια με τον ίδιο χάρτη" τραγούδι: Κώστας Πρατσινάκης
1993: "Εποχές"
1994: "Πνοή του ανέμου" τραγούδι: Λιζέτα Καλημέρη, Δημήτρης Ζερβουδάκης
1996: "Του ταξιδιού τα κίβδηλα" τραγούδι Μιχάλης Παπαζήσης,
συμμετέχει Λιζέτα Καλημέρη
1998: "Σορόκος"
1999: "«Μπάρκο ψυχής" τραγούδι: Ανδρέας Καρακότας, Δήμητρα Γαλάνη
1999: "Serra" συμμετέχουν Dilek Kots, Μαρία Θωίδου
2003: "Ιφιγένεια εν Ταύροις" μια μουσική αφήγηση του μύθου
2004: "Του έρωτα και τ’ ουρανού" τραγουδούν: Δ. Ζερβουδάκης, Λ. Καλημέρη, Dilek Kots, Ε. Τσαλιγοπούλου, Π. Θαλασσινός, Κ. Μακεδόνας,
Β. Λέκκας, Ο. Περίδης. Π. Θεοχαρίδης.
2006: "Faux Bijoux" τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας
2008: "Ίσαλος Γραμμή" τραγουδούν: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Φωτεινή Βαλεσιώτου, Μελίνα Κανά, Μιχάλης Παπαζήσης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Λιζέτα Καλημέρη, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σταύρος Σιόλας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Θωμαίδης, Γιώργος Μπαγιόκης.
2011: "Τα παιδιά της άλλης όχθης" τραγούδι: Φωτεινή Βελεσιώτου. Συμμετέχουν: Γιώργος Μπαγιώκης, Αλεξία Χρυσομάλλη. Τους στίχους
των τραγουδιών υπογράφουν οι Μάνος Ελευθερίου, Μανώλης Ρασούλης
(απ’ τα τελευταία του), Θωμάς Κοροβίνης, Ελένη Φωτάκη, Μαρία Κοσσυφίδου, Γιάννη Τσατσόπουλος και Ειρήνη Νικολάου.
2014: Διπλό cd "Μικρή Σουίτα - Η Κική Δημουλά διαβάζει, ο Γιώργος Καζαντζής συνθέτει". Ο Γιώργος Καζαντζής εξερεύνησε τα ποιήματα της Κικής Δημουλά και ανακάλυψε επτά ολοκληρωμένες συνθέσεις που αποτυπώνουν τις μουσικές δέκα έξι ποιημάτων της.

 


Faux Bijoux

Faux Bijoux


Περιεχόμενα CD

1. Στο ελαφονήσι
2.Σούγια
3. Σούγια φινάλε

4. Faux Bijoux η στιγμή
5. Faux Bijoux

6. Ιρτακίνα
7.Χαμένο είδωλο (Β. Λέκκας)
8. Χωρίς απάντηση
9. Το τέλος
10.Απάντηση
11. ...as ballad
12. Νανούρισμα της βροχής
13. Επιστροφή
14. Αναζήτηση

 

Του έρωτα και τ' ουρανού

Του έρωτα και τ' ουρανού
Τραγουδούν: Δ. Ζερβουδάκης,
Π. Θαλασσινός, Π. Θεοχαρίδης,
Λ. Καλημέρη, Dilek Kots, Β. Λέκκας,
Κ. Μακεδόνας, Ο. Περίδης,
Ε. Τσαλιγοπούλου

 

Πνοή του Ανέμου
Ερμηνεύει η Λιζέτα Καλημέρη

Λιζέτα Καλημέρη Πνοή του Ανέμου


Περιεχόμενα CD

1. Το πέταγμα σου
2. Του έρωτα και τ' ουρανού
3. Ερωτικός χορός
4. Το μυστικό
5. Μόνοι σαν χαράζει
6. Το κάθε μου κειμήλιο
7. Κατάρτι κι ατμός
8. Καρδιά στα δύο
9.Έρωτας
10. Ήτανε αέρας
11. Στο παζάρι του έρωτα
12. Πνοή του ανέμου
13. Σαν καταιγίδα
14. Πρωτομαγιά
15. Φωτιά κι αρμύρα

 

 


Περιεχόμενα CD

1. Πνοή του ανέμου
2.Χρόνοι της απουσίας σου
3. Σεντόνια δίχτυα
(ερμηνεύει ο Δ. Ζερβουδάκης

4. Ερωτικός χορός
5. Φωτιά κι αρμύρα
6.Ότι, γεννιέται

7.Νύχτα της Χαλιμάς
8. Χώμα κι έρωτες
9.Κάρμα και ντάρμα
10. Έρωτα
11.Σαν καταιγίδα

 

 
Μουσικά videos στο Youtube

Λιζέτα Καλημέρη
"Ήτανε αέρας"

 

Αλεξία Χρυσομάλλη
"Το πέταγμα σου"

 

Δημήτρης Ζερβουδάκης
"Σεντόνια δίχτυα"

 

Δ. Ζερβουδάκης
"Το πέταγμα σου"

 

Βασίλης Λέκκας
"Κατάρτι κι ατμός"

 

Αλεξία Χρυσομάλλη
"Σεντόνια δίχτυα"

 

Λιζέτα Καλημέρη
"Το μυστικό"

 

Λιζέτα Καλημέρη
"Πνοή του ανέμου live"

 

"Faux bijoux"

 

"At elafonisi"

 

Αλεξία Χρυσομάλλη
"Χειμωνανθός"

 

"As ballad"

 

Λιζέτα Καλημέρη
"Με τους περαστικούς"

 

 

Λιζέτα Καλημέρη
"Πνοή του ανέμου"

 

Γιώργος Μπαγιώκης
"Μαρμαρυγή"

 

 

Λιζέτα Καλημέρη
"Του έρωτα και τ' ουρανού"

 

 

Ορφέας Περίδης
"Χρόνοι της απουσίας σου"


© 2006-2017 Friends of music GR